A lakások legfontosabb része a konyha szokott lenni. Itt találhatóak a beépíthető hűtőszekrények, a főzőlapok és a sütő, ami megadja az élet alapját. Nyilván mindenki egyetért azzal, hogy a világban nem létezhetünk étkezés nélkül, hiszen az embereknek szükségük van a megfelelő táplálékra. Régen ez problémát jelentett, főleg a hűtők megjelenése előtt.

Legyen szó tejtermékekről, húsokról, bizonyos zöldségekről, folyamatos hidegben kell tartani, ellenkező esetben megromlanak. A mai konyhák elképzelhetetlenek hűtő nélkül, talán ugyanannyira fontos, mint a sütő és a tűzhely. Vásárlásnál mindig figyelembe kell venni, hogy milyen méretekre van szükségünk.

A kisebb családoknak elég az egyajtós változat, a nagyobb családok duplaajtós modellt is rendelhetnek. Sokan az elérhető színeket is figyelembe veszik, bár ez a legkevésbé fontos szempont. A prémium beépíthető hűtőszekrények külön fagyasztóval is rendelkeznek, hogy ne csak a frissen vásárolt ételeket, hanem a fagyasztott termékeket is könnyedén tárolhassuk.