Tűzkő birtok

Ha az embernek borkóstoláshoz támad kedve, nem szükséges rögtön a zsúfolt Tokaj felé venni az irányt, éppen ellenkezőleg, észak helyett dél felé is lehet haladni.

A Tolna megyében található Tűzkő Birtok Bátaapáti gyöngyszeme. Tulajdonképpen kétszáz éves történetre tekint vissza az itteni nedű. A borászatról azt kell tudni, hogy rengeteg díjat nyertek az idők során, abszolút kifinomult, illatos produktumokat forgalmaznak.

A termékek beszerezhetők a www.pannonborbolt.hu weboldalon, de aki személyesen szeretne ezek közül válogatni, annak nem szabad kihagynia a dunántúli helység meglátogatását. A Tűzkő Birtok borkóstolókkal, pincelátogatással, étteremmel és szállással várja az ínyenceket.

Aki mégis az internetes vásárlás mellett horgonyoz le, és kissé tanácstalan, hogy melyik fluidum felelne meg számára leginkább, annak érdemes meglátogatnia az említett birtok hivatalos weboldalát, ahol számtalan részletre derül fény. Minden borról kiderül, hogy milyen ételekhez illik, hány palack készült belőle, illetve, hogy mikor szüretelték.