Görögország nemzeti italát mindenkinek meg kell kóstolnia. Az ikonikus Metaxa párlat különleges receptúra alapján készül. A több szőlőfajtából készült ital évekig pihen a tölgyfahordókban. Az évek számát a palackon csillagokkal tünteti fel a gyártó, ahány csillag van rajta, annyi éves itallal állunk szemben. A szőlő mellett, rózsaszirmok és gyógynövények keveréke is dúsítja az előkészített szőlőpárlatot. Érdemes szobahőmérsékleten megkóstolni, hiszen így adja ki az igazi aromáját. A mézes jellegű Metaxa illatában felismerhetővé válik a bors, szilva és a sárgabarack.

Mandulához hasonló lecsengéssel bír. A görög párlat érett aranysárga színéről azonnal felismerhető. Különlegességnek számít a 12 éves Metaxa, ami finomított illatáról azonnal felismerhető. Csokoládés jellege miatt a nők is nagyon szeretik. Édes koktélok alapanyagaként előszeretettel használják fel. Fás jellege narancsos jegyeket őriz. Ez a párlat már sötétebb színű, mondhatni a karamellhez hasonlítható jelleggel rendelkezik.