A háziállatok etetésére irányuló iparág már nagyon régóta fennáll, ám a mítoszok tovább szaporodnak. Próbáljuk meg kitalálni, hogy a száraz kutyatáp milyen helyzetekben lehet káros! Még a legjobb minőségű termék is rendellenességeket okozhat az állat szervezetében, ha olyan összetevőket tartalmaz, amelyek allergiát vagy étel intoleranciát váltanak ki.

Leggyakrabban az állati fehérje forrása a bűnös, ám néha ezt nem könnyű beazonosítani. Ilyenkor kizáró étrendet kell alkalmazni, amihez ideálisak az azonos állati fehérje forrásból származó száraz kutyatápok. Ilyen összetevők megtalálhatóak az Acana állateledel sorozatokban, amelyeket kifejezetten az érzékeny emésztéssel rendelkezőknek készítenek.

Bármelyik eledelt is választja, ha túleteti az állatot, akkor az előbb vagy utóbb túlsúlyos lesz és ez különféle betegséghez vezethet. Kövesse az adagolási előírásokat és szükség esetén csökkentse az arányt! A kiegyensúlyozatlan étrend emésztési zavarokat okozhat, amiben a száraz kutyatáp hibáztatása teljesen felesleges.