Az otthonok tisztán tartására szolgáló készülék a legkisebb helyeken is használható. A robotporszívó nem foglal sok helyet és a legelérhetetlenebb zugot is képes megtisztítani. Ami az ilyen kompakt takarítógép egyéb pozitív tulajdonságait illeti, a lista meglehetősen hosszú.

Egyik legnagyobb előnye az alacsony zajszint. A robotporszívók sokkal csendesebbek, mint a hagyományos társaik. A gépek öntisztító kefékkel rendelkeznek a haj, a szőr és egyéb szennyeződések ellen. A készüléken a megfelelő programot és az időpontot is könnyedén beállíthatjuk. A segítőnket arra is beprogramozhatjuk, hogy akkor takarítson, amikor nem vagyunk otthon. A robotporszívó könnyen elfér az ágyak, kanapék, székek és egyéb bútorok alatt, továbbá képes önállóan felismerni az akadályokat és kiválasztani a legjobb utat a kikerülésükhöz.

Amikor lemerül, a robotporszívó magától visszatér az állomásra. A feltöltés után pedig automatikusan folytatja a tervezett tisztítási folyamatot. A készülék nálunk való megvásárlásával jelentősen takarékoskodhat a praktikus otthoni segítőn.