A tapadásmentes edények divatos megjelenésűek és modern konyhákba is jó választást jelentenek. A tapadásmentes tepsi teflon rétege miatt nem tapad le az étel. Ez egyszerűvé, szórakoztatóvá és kényelmessé teszi a sütést. A tapadásmentes tepsikben zsiradék nélkül is elkészítheti az ételeket.

Ez csökkenti az olaj használatakor keletkező mérgező füstök negatív, káros hatásait. Az ilyen edények készítéséhez használt teflon technológia megakadályozza, hogy az élelmiszerek ráragadjanak a felületükre. Ez az oka annak, hogy könnyen süthet kevés olajjal is. A zsírcsökkentéssel felesleges kalóriáktól szabadulhat meg akár az egészsége, akár az súlya kordában tartása érdekében.

Annak ellenére, hogy a zsír a test kritikus szükséglete, csak annyit érdemes fogyasztani belőle, amennyi szükséges ahhoz, hogy megfelelő energiát szerezzen a testére gyakorolt pozitív hatás érdekében. A tápanyagban gazdag ételek sok olajban történő elkészítése csökkenti az előnyeiket. Ezért a tapadásmentes tepsik sokkal előnyösebbek más megoldásoknál.