A Nap éltető fényét már nemcsak a növények tudják kihasználni, hanem a modern technikai vívmányoknak hála, mi magunk is. Valamikor nagyon régen léteztek olyan számológépek, amelyek a környezetből nyertek energiát a működésükhöz. Ezek voltak a legelső fejlesztések, de ma már szinte bárhol felfedezhető a solar lámpa valamilyen típusa.

Az egyedi termékkategória igen széles körben meghódította az emberek szívét és teljesen érthető módon. A napelemből, akkumulátorból, fényérzékelőből és világítótestből álló rendszer egészen addig töltődik, ameddig egy adott szint alá nem csökken a fényintenzitás, majd ekkor működésbe lép.

A solar lámpa termékcsalád egyik neves képviselője a kertekben figyelhető meg. A földbe leszúrható típusok segítségével ösvények, tereptárgyak jelölhetőek ki. Rózsatövek, járdák mentán gyakran kerülnek elhelyezésre. De itt nem állhatunk meg, ugyanis a solar lámpa magasabb szintjein már rendelkezésre állnak medencevilágítási eszközök, utcai világítótestek, kerítésre és falra szerelhető termékek. A nagyon kreatívan alkalmazható szerkezetek könnyedén hozzáférhetőek az interneten.