A fittség megőrzése érdekében fontos a rendszeres mozgás, amit általában különféle edzések formájában végzünk el. Sokan ezt elhanyagolva könnyen arra figyelhetnek fel, hogy az esetleges hirtelen mozdulatok jelentős fájdalmat váltanak ki az izmaikban. Sajnos a nem megfelelőn és elég gyakran használt szövetek letapadhatnak, aminek a feloldásában az SMR henger kulcsfontosságú tényezőként szolgál. Ez a kivételes termék arra szolgál, hogy az izmokban kialakult feszültségpontokat az alkalmazása során feloldja.

Ezzel elérhető, hogy a vérkeringés ismételten beinduljon, így a rugalmasság újból kialakul és a fájdalom megszűnhet, csökkenhet. Az SMR henger elnevezés voltaképpen egy rövidítés, ami az angol self-myofascial release kifejezés kezdőbetűiből lett összeállítva. Ennek a magyar fordítása nem más, mint izompólya vagy kötőszöveti önmasszázs. Hasznos lenne, ha naponta tudnánk hagyományos masszázsra járni, de abból adódóan, hogy erre nincs mindenkinek lehetősége, az SMR henger tökéletes megoldás, amit bárki a saját előnyére fordíthat.

Érdemes megtanulni kellő tisztelettel bánni a testünkkel, mert így visszanyerhetjük az évek során elveszített fittségünket és új távlatok nyílhatnak meg előttünk. A megfelelő edzésmenet során, az izomlazító krém mindenképpen ajánlott. A szöveteket fel kell készíteni a nagyfokú erőkifejtésre, amiben ez a készítmény hasznos segítő, mondhatni edzőtárs. Általában természetes, gyógynövényekből nyert kivonatokat tartalmaz, amelyek serkentik a véráramlást, ezzel oxigénben és tápanyagokban gazdag váladék kerül a sejtek közötti térbe.

Az izomlazító krém hatására kisebb eséllyel következnek be a fájdalommal járó húzódások, szakadások, valamint görcsök. Bemelegítés előtt és a tornagyakorlatok elvégzését követően, a nyújtás alkalmával is használható. A sportkotszer.hu oldalon kedvező áron és nagy hatékonysággal bíró izomlazító krém típusok kaphatóak. Bátran próbáljunk ki minél többet és találjuk meg azt, amelyik a leginkább alkalmas az esetünkben a cél érdekében, majd a tapasztalatokat kamatoztassuk a gyakorlatban minél többször!