A szivacshengerezés sokáig egy érdekességnek számított a gyógytornászok, sportolók körében és a fizioterápia világában. Mára már a masszázs henger bekerült a köztudatba és sokan bizonyos gyakorlatokat el sem tudnak már képzelni ezen eszköz nélkül. A self-myofascial release, azaz SMR kellék segítségével megoldható az önmasszázs, így a legtöbb trigger pont megdolgozása sokkal egyszerűbbé válik.

De mik is ezek? Nos, bizonyos sérülések, ismételt mozgások vagy hetekig tartó inaktivitás előidézheti a triggek pontok kialakulását az izmokban. Ennek a problémának a kezelésére a professzionális masszázs a megoldás. A speciális masszázs henger révén az ember megmasszírozhatja az érintett területet. Egy praktikus, gazdaságos és roppant kényelmes megoldásról van szó, ami nem mellesleg még igen hatékony is. Hogyan használható ez?

A várt hatás elérése érdekébentanácsos a gyakorlatok alatt ellazítani az izmokat és a hengert nagyon lassan és határozottan végig görgetni a fájdalmas pontokon. Ez a legjobb módja, hogy megtalálja az ember a trigger pontokat a testén. Ahogy gördíted figyelj azokra a területekre, ahol szokatlanul érzékeny. A masszázs henger alkalmazásával az izom szép lassan lazulni fog, a fájdalom pedig egyre inkább csökken.

Tigris tapasz szerepe a kínai orvoslásban

Az ősi kínai orvostudományban számtalan gyógynövény kap helyet. Ezeknek az illatos kivonatát tartalmazza a Tigris tapasz, ami épp úgy bevethető reumás, ízületi és izomfájdalmak esetén, akárcsak ficamok és lumbágó okozta panaszok csökkentésében. A kialakításának hála a hatóanyagok fokozatosan és igencsak egyenletesen szívódnak fel, így elnyújtottan lehet kiélvezni a fájdalomcsillapító és regeneráló effektet.

A Tigris tapasz összetevői közé sorolható a menthol, az Angelica Siensis és a Borneolum Syntheticum. A gyógynövények együttesen fejtik ki a hatásukat. A kellék alkalmazása roppant egyszerű és pillanatok alatt elvégezhető. Csupán annyit kell tenni, hogy az érintett bőrfelületet alaposan le kell mosni langyos vízzel, szárazra törölni és felhelyezni a méretre vágott Tigris tapasz fajtát a kezelni kívánt beteg területre.