Egyes italok, habár ízlés kérdése, sokaknak túl magas alkoholtartalommal rendelkeznek, ezért gyakran valamilyen üdítővel keverve fogyasztják azokat.

Az abszint esetében sincs ez másként, hiszen az eredetileg Svájcból származó nedűnek nagyjából 80%-os az alkoholtartalma. Tulajdonképpen a fogyasztási módszerek között merőben eltérő praktikákat találhatunk, azonban biztos, hogy a 3 különféle módozat közül legalább egy elnyeri majd a tetszésünket.

Elsőre nagyon különös megoldásnak tűnhet az abszint hígítása néhány csepp vízzel és egy kockacukorral. Viszont az abszinttal teli pohár és a felette levő kockacukor amire hideg víz csöpög, rendkívül izgalmas. A víz és a cukor által az ital kellemesen édes és tűrhetően erős lesz. A második remek eljárás alapeleme a puncs.

Ugyanis az abszint igazán kellemes ízvilágot tud létrehozni egy kis limonádéval és punccsal ízesített nedűvel. Végül pedig meg kell említenünk, hogy sokan teszik le a voksukat a hagyományos üdítők mellett, vagyis kólával, esetleg gyömbérrel társítják az abszintot.