Azt már bizonyára mindenki tudja, hogy a kollagén a csontok, porcok és bőr egyik fontos eleme. De vajon azzal is tisztában vagyunk, hogy mennyi kollagén kell naponta? Amikor az emberek egy bizonyos egészségügyi problémára kifejlesztett hatóanyagról hallanak, hajlamosak azt mindenhonnan, azonnal és sokszor kontrollálatban mennyiségben/minőségben beszerezni.

Ennek az eredménye sok esetben az, hogy túl sokat vagy pedig túl keveset vesznek be az adott termékből, de olykor ráadásul nem is a jó típusút használják. Ez bizony nem egyszer fordul elő a kollagénnel kapcsolatosan sem. Tudjuk, hogy hasznos, sőt, létfontosságú, de azt már jóval kevesebben, hogy mennyi kollagén kell naponta.

A mennyiség bizony számít, mivel ez az anyag tulajdonképpen a testünk „ragasztója”. közötti térkiegészítő, ami tulajdonképpen összeköti és egyben is tartja azokat. A kiemelt fontossága miatt kell pontosan tudni, hogy mennyi kollagén kell naponta. A mennyiség mellett, természetesen a kollagén típusa sem elhanyagolandó szempont. A porcok regenerálódásához a bizonyítottan a II-es típusú kollagén a hasznos, azonban ezt is a megfelelő mennyiségben kell pótolni.

Nem tanácsos tehát olyan készítmények után nyúlni, amelyek nem biztos, hogy azt és annyi kollagént tartalmaznak, miszerint jótékony hatásúak a porcokra. Az Artroflex Plus gyártója pedig pontosan tudja, hogy mennyi kollagén kell naponta az egészséges ízületek érdekében, ezért az érezhető javulásért tanácsos ezt a természetes táplálék-kiegészítőt fogyasztani.