Pusztakézzel nem túl egyszerű egymás után több csavart becsavarni. Az akkus csavarbehajtó viszont jelentősen megkönnyíti ezt a feladatot. Amellett, hogy egyszerűbbé válik a csavarozás, nem mellesleg kíméli a csuklót és rendkívül felgyorsítja a munkát. Az akkus csavarbehajtó többféle kivitelben szerezhető be.

A különbség általában a teljesítményben és a méretben mutatkozik meg. Hogyha gyakran vagyunk kénytelenek nehezen hozzáférhető helyen dolgozni, akkor érdemes a kisebb változatokat választani. Hogyha nagyobb teljesítményre van szükség, akkor arra kell figyelni, hogy hány V-al dolgozik az adott modell.

A szerszámbefogást illetően, általában a hatszögű szabvánnyal találkozhatunk a leginkább. Ez a már jól ismert bitfejek rögzítésére tökéletesen alkalmas, mondhatni univerzális megoldás.

Minden háztartásban hasznos egy ilyen eszköz, hiszen rendszeresen akad valami szerelni-, javítanivaló. Az ilyen akkus csavarbehajtók alacsony áron rendelhetőek meg. Természetesen a professzionális változatokból sincs hiány, amelyek szintén a részét képezik a kínálatnak.