Kerékpárfajtákból bőven akad választási lehetőség. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, de még újdonságnak számító fitness kerékpár az országúti bicikli és a cross trekking kerékpár ötvözetének mondható. A kerekeit az országúti bringától, míg vázát a cross biciklitől „örökölte”.

A kormánya mindig egyenes, váltórendszere viszont kétféle lehet, országúti vagy mountain bike. Azt nem árt tudni, hogy ha az előbbire szavaz, a fitness kerékpár többe fog kerülni. Mikor válasszon fitness kerékpárt? Ha szeret országutakon, vagy városban tekerni, akár nagyobb távolságokat megtenni, ha szeret mozogni és a sebességet, akkor jó társa lesz egy fitnesz kerékpár.

Az egyenes kormányának köszönhetően sokan kedvelik ezt a fajta biciklit, ellentétben az országúti kerékpárokkal és azok hajlított kormányával. Mely kerékpár gyártók kínálnak fitness kerékpárt? Például a Schwinn-Csepel, Neuzer, Mali, Kellys, La Pierre, Cube, Kross, Giant. Különböző minőségek közül válogathat az elvárásainak és a pénztárcájának megfelelően.