Ahhoz, hogy egy otthon biztonságos legyen, nem elég egy kamerát felszerelni, mert máshonnan is érkezhetnek veszélyek, amikre gyakran a legtöbben gondolni sem szoktak. Szerencsére, azonban erre van hatásos megoldás, a nyomáscsökkentő formájában. A beázások bármilyen formája valóságos rémálom. Arra ébredni reggel vagy érkezni haza a fárasztó munkából, hogy mindent elöntött a víz, elképesztő élmény.

Erre viszont sokkal kisebb az esély, sőt, akár teljesen megszüntethető, ha időben megtörténik a prémium alapanyagokból készült nyomáscsökkentő felszerelése. Sajnos előfordul, miszerint bizonyos területeken elég gyakran elveszik, majd ismét megadják a vízszolgáltatást. Ennek következtében a csövekben komoly nyomásváltozás lép fel.

Ez károsan hat több szerelvényre, készülékre. A csapok szelepei sérülhetnek, a tömítések engedhetnek, illetve a régen fektetett vezetékek sem mindig bírják a terhelést. A nyomáscsökkentő feladata, hogy kiegyenlítse az értéket a kimeneti oldalon és állandó, stabil ellátást biztosítson, ezzel fokozva a háztartás kényelmét és biztonságát.