Köztudott tény, hogy a teherautók komoly teljesítménnyel rendelkeznek, nagy munkabírásnak vannak kitéve szinte minden nap. Pontosan erre a célra lett kifejlesztve a kamion gumi, hiszen alkalmazásával jó néhány dolog megkönnyíthető az autónak és annak vezetőjének. Először is egy tehergépjármű kerekeinek jóval nagyobb súlyt kell bírniuk, mint bármilyen egyéb típusúnak.

Másrészt a hosszabb élettartam is kecsegtetően hangzik. Érdemes lehet évszakhoz illeszkedően vásárolni a kamion gumi felhozatalból, mivel így még inkább meg lehet kímélni a járgányt.

Közel 300 különféle abroncs között lehet szemezgetni, így bárki megtalálhatja a kellő modellt. Az ár-érték arány előtérbe helyezésére is ügyelni kell, az időtálló példányok megvásárlása remek befektetésnek bizonyulhat.

A kamion gumiválasztékban a méret, a súly, a teherbírás, a szélesség mind-mind jelentős tulajdonságok. A hatékonyság tehát ezen tényezők összességén múlik. Ugyan lehet univerzális gumiabroncsot is vásárolni, de ezek teljesítménye nem egyezik a speciálisabb darabokkal.