Az álmatlanság rendkívül kellemetlen jelenség, ami sajnos rengeteg embert érint Magyarországon is. A hagyományos módszerek elsősorban gyógyszerek használatát javasolják, de ezeknél sokkal jobb a melatonin alapú kezelés, ami segíthet helyreállítani a biológiai ciklust, például éjszakai műszakban dolgozó személyeknél. Persze ennél lényegesen több jótékony hatása van ennek a hormonnak, mert sok betegség esetén hozzájárulhat a szimptómák redukálásához.

A melatonin potenciális gyógymód mell- és prosztatarák esetében, csökkenti a menopauza negatív tüneteit, de sikerrel vethető be szívbetegség, fibromialgia és krónikus fájdalmak ellen is. Bizonyos kutatások kimutatták, hogy immunerősítő hatása van, az autizmusban szenvedő gyerekeknél javítja az eredményeket, enyhíti a fülcsengést, a hólyagműködési zavarokat, valamint segít a stressz leküzdésében. Az osimagnezium.hu webáruházban kapható Ősi Magnézium testápoló és melatonin OptiMSM-mel nemcsak a napi testápolást teszi hatékonyabbá, hanem az alvást is pihentetőbbé.

Sajnos egyre gyakoribb a hasnyálmirigy gyulladás

Ez a súlyos betegség erős fájdalmakkal jár és ha a hasnyálmirigyben termelődő, túl korán aktiválódó enzimek irritálni kezdik a hasnyálmirigy sejtjeit, krónikus vagy akut gyulladás kezdődhet el. A hasnyálmirigy gyulladás szimptómái eleinte csak étkezések után jelentkeznek, de kezelés nélkül rövid időn belül állandósulnak. De nem is lehet terápia nélkül lenni ezzel a problémával, mert ennek gyanúja esetén egyszerűen elengedhetetlen a kórházi kezelés. A páciensnek szigorú diétát kell betartania, gyakorlatilag sem ételt, sem italt nem vehet magához néhány napig.

Ennek a nulldiétának a célja, hogy a gyulladt terület megnyugodjon és enyhüljenek a hasnyálmirigy gyulladás okozta fájdalmak. Alapvetően zsírszegény étrendet követel a diéta, amit a felépülés után is ajánlott megtartani, de sok esetben még életmódváltásra is szükség van. Bár szigorú szabályokat követ az említett étrend, mégis mindig egyénre szabott. Függ a hasnyálmirigy gyulladás súlyosságától, a beteg állapotától, felépülésének ütemétől.