Egy dolog megtervezni és másik dolog kivitelezni bizonyos építési tervet. Ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen haladjon, elengedhetetlen a műszaki ellenőrzés. A műszaki ellenőröknek szerteágazó feladatkörük van. Leegyszerűsítve, az a feladatuk, hogy a munkálatok hibák nélkül, a megfelelő ütemben haladjanak és végül a végeredmény kifogástalan legyen minden szempontból. Egy olyan épület, ami nem esett át műszaki ellenőrzésen, számos veszélyforrást rejthet magában.

Gond lehet az elektromos vezetékekkel, a vízvezetékekkel vagy magával az épület kialakításával, ami miatt akár össze is dőlhet. A Leidecker kitűnő szakemberekből álló, általában 3 fős gárdát bocsát a befektető rendelkezésére. Ők elsősorban a befektető érdekeit nézik és segítik a kommunikációt a kivitelezővel. Mivel ez utóbbi sok esetben szakzsargont használ, ezért könnyen előfordulhatnak a félreértésekből fakadó konfliktusok a két fél között.

A műszaki ellenőrzés révén ez egyszerűen elkerülhető és így befektetőként biztosak lehetünk abban, hogy a kivitelező a szerződésben foglaltak szerint járt el a kivitelezés során. Ez csak egy, a Leidecker kimagasló szolgáltatásai közül. Szintén nem mindegy, hogy ki által és milyen módon történik az építészeti tervezés.

Ebben az esetben különösen igaz, hogy nagy figyelmet kell fordítani a részletekre. Olyan elemi tényezőket kell górcső alá venni, mint az épület típusa, a helyiségek beosztása, de az sem mindegy, hogy hol helyezkedik el az adott terület. Ezek mindegyikét és még sok mást számításba vesz a szakember az építészeti tervezés során. A tervezési hiba megengedhetetlen, hiszen ez jelentősen növelheti a költségvetést és veszélyeztetheti a határidőt. Emiatt kell helyesen kiválasztani az építészeti tervezést készítő szakembert. Egy családi ház megtervezéséhez ne olyantól kérjünk segítséget, aki az ipari épületek konstrukciójában jártas. Például ez utóbbiak általában lapos tetővel rendelkeznek, viszont egy családi ház esetében lényeges precízen megtervezni a tetőszerkezetet.