Manapság divatossá vált sportolni. Sajnos a fokozott aktivitás gyakran kellemetlen sérülések kockázatának növekedésével jár. Még ezek a kisebb sérülések is fájdalmat és kellemetlenséget okoznak, amelyek akadályozzák a normális életvitelt. Nem mindenkinek van ideje orvoshoz vagy gyógytornászhoz járni. A vény nélkül kapható gyulladáscsökkentő kenőcs hatékony lehet a fájdalom helyi kezelésében. Izomfájdalom esetén a legjobb, ha helyileg alkalmazható vény nélkül kapható gyulladáscsökkentő kenőcsöt használunk.

A fájdalomcsillapító tabletták irritálhatják a gyomornyálkahártyát és egyes betegeknél ellenjavalltak lehetnek. Ezen kívül, egy jól megválasztott vény nélkül kapható gyulladáscsökkentő kenőcs jelentősen felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatot. Természetesen erős fájdalom és ellenjavallatok esetén szükség lehet fájdalomcsillapító tablettákra. A kenőcs kiváló megoldás hátfájásra, térdfájdalomra vagy reumára. Emellett ödéma ellenes hatással is rendelkezik, így alkalmas az izomfájdalom kezelésére.

Meg kell ijedni a Covid hajhullástól?

A közösségi médiában, a koronavírusból lábadozó betegek hajvesztésének témája valóságos pánikot kelt. Az internet felhasználók megosztják a történeteiket és mindenekelőtt közzéteszik a gyógyító módszereiket. A túlzott Covid hajhullás megállításának módszereiről fodrászok, táplálkozási szakemberek, anyák, nagynénik és nagymamák tanácskoznak. Egyesek speciális samponokat, szérumokat, gyógynövényeket, míg mások étrend-kiegészítőket javasolnak. Ezernyi módja van Covid hajhullás megállításának, de nincs azonnali eredmény.

Érdemes azonban elgondolkodni azon, hogy valóban túlzott hajhullással van dolgunk vagy csak azért van ez a benyomásunk, mert legyengültünk, még mindig nem érezzük jól magunkat, esetleg túlságosan is arra koncentrálunk, hogy egy fertőzés hatásait keressük. Ne feledjük, hogy a haj élettartama véges és nagyjából a 18-20%-a természetes módon kihullik. A Covid hajhullás idővel könnyen megállapítható, mivel az egészséges embereknél már látható, hogy a kihullott haj helyén új hajszálak nőnek.