Sohasem beszélhetünk eleget a világítótestek szerepéről a lakberendezésben. A lámpák nélkülözhetetlen otthoni kiegészítők, amelyek segítenek megvilágítani a ház különböző részeit és dekoratív megjelenést kölcsönöznek neki. A megfelelő modell kiválasztásakor számos szempontot kell figyelembe venni, például azt, hogy milyen a lakás berendezése és a ház melyik helyiségében van rá szüksége.

A lámpatestek célja nem kevesebb, mint a lehető legjobban megvilágítsák az otthonunkat, amikor kint nincs fény és jó fényviszonyokra van szükség odabent. Ha a lámpákat a ház étkezőjébe szánjuk, fontos, hogy azok nagyok és szélesek legyenek, hogy középre lehessen helyezni és gond nélkül megvilágítsák az egész helyiséget.

A fő fényforrás mellett, különböző kiegészítő lehetőségeket is választhatunk a nappali bizonyos területeinek, például a kanapé egy részének megvilágításához. A konyha esetében ugyanaz a helyzet, mint a nappaliban. Így itt is elhelyezhetünk egy központi világítótestet, ami az egész teret megvilágítja és opcionális lámpákat is.