Az egyszerűség gyakran jó, hiszen így problémamentessé tehetőek olyan kihívások, amelyek amúgy sok energiával lennének csak orvosolhatóak. A lakókonténer építésével számos kényelmi feltétel biztosítható időlegesen vagy hosszabb távon egyaránt. Munkásszállók, alkalmi otthonok építhetőek fel egyszerűen. Amikor hirtelen nagy tömegeket kell elszállásolni és ehhez nincs alternatív megoldás, akkor a sátortáborok kialakítása helyett, sokkal konstruktívabb a lakókonténer mellett dönteni. Több olyan pozitív érv van, ami ezen épületszerkezeti egységek mellett szól.

Miért előnyös a lakókonténer?

A kényelem és biztonság fontos, még akkor is, ha csupán ideiglenesen tartózkodik valaki bizonyos környezetben. A lakókonténer igyekszik kiszolgálni a magas szintű igényeket. Választhatóak különálló lakrészek vagy felépíthetőek belőlük közös szállások. Közösségi terek, mosdók, zuhanyzók, konyhák ugyanúgy kiképezhetőek az egyes részek összeépítésével.

A tömegszállás mellett, egyéni elvárásokat is kiszolgál. Egyre nagyobb az érdeklődés az ilyen ingatlanok iránt, amelyek időnként tovább fejleszthetőek vagy az áttelepítésük sem jelent problémát. Mi tud adni egy ilyen kiváló szerkezet? Maximális kényelmet, valamint energiahatékonyságot. Alternatív energiatermelő rendszerrel kiegészítve, jóformán önellátóvá tehető.

A népszerűsége értelemszerűen a tengerentúlról indult, majd lassan begyűrűzött Európába és végül már itthon, Magyarországon is keresetté vált. A gstgroup.hu weboldal profi munkatársai közös együttműködéssel dolgozzák ki azokat a terveket, amelyek mentén végül elkészül a vágyott lakókonténer, aminek telepítéséhez építési engedélyre sincs szükség.