Minden év augusztus 20-án a legtehetségesebb cukrászok köszöntik hazánkat a születésnapján, erre az alkalomra megalkotásra kerül “Az ország tortája”. 2021-ben a szakmai zsűri a megtisztelő címet a Napraforgó nevű tortának ítélte és a Beszterce rózsája lett Magyarország cukormentes finomsága. Azonban rendhagyó módon, egy harmadik különlegesség, a Nimród torta is megalkotásra került, a Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére. Ez a torta a tápiószecsői Hisztéria Cukrászdában készült és nem véletlenül lett elsőre sokak kedvence.

A Nimród torta harmonikus ötvözete a vegyes bogyós erdei gyümölcsök, a gesztenye és a fekete ribizli ízének. A cukrászmester a vadászok ikonikus italát, a St. Hubertust is belecsempészte, mert a gesztenyéhez kiválóan passzolnak a likőrök. Rendkívül ízletes és egészséges ez az ínyencség, amit mindenkinek meg kellene kóstolnia. Nos, remélhetőleg az idén is megkóstolható lesz a Nimród torta, hiszen a név olyan finomságot takar, amit nem felejtünk, ha egyszer fogyasztunk belőle.

Létezik egy weboldal, ahol nagyon hasznos információkat találunk az élet minden területére. Ez nem más, mint a colore.hu nevű portál, amit leginkább a hölgyek olvasnak, de azért tartalmaz férfiaknak való érdekes cikkeket is. Ha nem is fentebb említett finomságokat, de egy ízletes almás pitét is elkészíthetünk a honlapon található precíz recept alapján. A téli estéken nagyon jól jön egy kis nassolni való, ráadásul mi magunk készíthetjük el, tehát minden összetevőjét ismerünk, röviden, tudjuk, hogy mit eszünk.

Az almás pite a saját kertben termett gyümölcsből az igazi, ami semmiféle vegyszerrel nem volt kezelve. De a colore.hu oldalról megtudhatjuk azt is, hogy idén március 10-én töltötte be a 82-ik életévét a mindannyiunk által jól ismert Chuck Norris. Az írásból megismerhetjük az életútját, születésétől fogva. Közben igen szórakoztató is a könnyed hangvételű cikk, ezért érdemes felkeresni a colore.hu weblapot. Pihentet, informál és szórakoztat ez az internetes portál. Téli estéken nagyon jó olvasgatni.