Kompresszor
Kompresszor

Több olyan műhely létezik, ahol nemcsak az átlagos szerszámokkal és eszközökkel dolgoznak, hanem komolyabb gépekkel is, amelyek segítségével sokkal gyorsabban elvégezhető az adott feladat. Nincs olyan autószerviz, ahol ne lenne kompresszor, hiszen ezzel a géppel egyszerűbb a kerekek felfújása, mint egy hagyományos pumpával.

A kompresszor nagy teljesítményre képes, ezért fontos, hogy mindig erősen fogjuk azt, különben könnyen sérüléseket is okozhatunk vele. A nagy mennyiségű sűrített levegő természetesen nemcsak a gumik felfújására alkalmas, hanem más feladatokra is.

Egy ilyen géppel akár a takarítást is egyszerűbben el lehet végezni, csak a megfelelő alkatrészeket szükséges felhelyezni rá. Különböző méretben gyártanak ilyen gépeket, éppen azért, hogy mindenki megtalálhassa a neki legmegfelelőbbet.

Olyan kompresszor is létezik, amely nem csupán levegővel, hanem vízzel is működik, ami szintén nagyon hasznos lehet egy takarítás alkalmával. Ugyanakkor fontos odafigyelni a gép alkatrészeire, hiszen a nagy nyomás könnyen megkárosíthatja azokat.