Koax elosztó
Koax elosztó

Manapság a háztartások jelentős részében már több TV is található. Hol van már az idő, amikor egy családra 1 darab tévé jutott?! Most már sok helyen a konyhában is van, nem beszélve a nappaliról és a gyerekszobáról, a hálószobában pedig elengedhetetlennek számít.

Ez alapjáraton is 4 készüléket jelent. Az antenna jelét koax elosztó segítségével könnyen el lehet osztani, akár szakember segítsége nélkül is. A koax elosztó felépítésének a nagyszerűsége az egyszerű kivitelben rejlik.

Aki rendelkezik minimális angol tudással, az egyből rá fog jönni, hogy az „IN“ csatlakozóba kell bekötni a bemeneti jelet, ami az antenna felől érkezik és az „OUT“ csatlakozókba kerülnek a tévékhez vezető kábelek.

Kettő esetén még nincs semmi gond. Három készülékkel már meggyűlhet a bajunk, mivel a jel erőssége osztódik, ami gyengíheti a képminőséget. Ebben az esetben a jelerősség antenna erősítővel korrigálható. Többféle koax elosztó létezik, amiket kedvező áron be lehet szerezni a bolt.sat.hu webáruházból, a széles kínálatnak köszönhetően.