A munka kivitelezésének sikere az egyediségben rejlik. A katalógus készítés alkalmával a grafikus dolga a látványelemek, a sablonok és az egész arculat megtervezése. Ezen felül, a szakember foglalkozik a kiadvány tördelésével, a szövegszerkesztéssel és a nyomdai előkészítés többi fázisával. Szükség esetén, a vállalkozásának céges logót is terveznek. A forgalmazni kívánt termékek fotózását is vállalják a nyomda dolgozói, így gyönyörű képek kerülnek majd a kiadványba. A katalógus készítés során a szakemberek törekednek arra, hogy szép és átlátható legyen a tartalom.

Figyelnek arra, hogy a színek és a formák harmonizáljanak egymással. Elérik, hogy legyen benne egyediség, ami megkülönbözteti más prospektusoktól. Áttekintik az adott vállalkozás tevékenységeit és termékeit. Ezek alapján állítják össze, illetve tervezik meg a látványos minőségi kiadványt, amivel valószínűleg nagy sikert arat majd a reklámozás terén.

A katalógus készítés nagy tapasztalatot, odafigyelést, precizitást és szakmai tudást igényel. Természetesen, ilyen kiadványokat akkor rendel egy vállalkozás, ha reklámozni vagy közölni szeretne valamit. A katalógus készítés bonyolult feladat, ezért jobb profikra bízni a dolgot. A reklám prospektus tartalmazza a termékfotókat, a hozzájuk tartozó leírásokat és az árakat. Kiegészülhet a szolgáltatások bemutatásával, valamint cégismertetővel is.

A munkavállalók azt is könnyen megoldják, ha idegen nyelvű kiadványt magyarosítani kell. Ebben az esetben minden grafika a helyén marad, csak az idegen nyelvet cserélik fel a megfelelő magyar nyelvezetre. A katalógus készítés több okból kifolyólag is történhet. Gyakran igénylik ünnepségekre, vásárokra, különböző rendezvényekre, stb. A nyomdákban általában íves ofszet nyomtatással dolgoznak. Ezzel az eljárással minőségi kiadványt lehet előállítani, akár több ezer példányban. A leggyakoribb méret az álló A4, de manapság egyre többen kérik a fektetett formákat is. A katalógus készítés remek módja annak, hogy népszerűbbé és sikeresebbé tegye a vállalkozását.