A különleges ízű, gyógynövényes szeszes italnak kevesen tudnak ellenállni. A nagyszerű német elixír, a Jagermeister, több mint száz éve sokak nagy kedvence. A finomságnak az első változatát Curt Mast készítette el Wolfenbüttel városában. A vadászok ünnepi italaként népszerűvé váló Jagermeister szellemi atyja, a leleményes Curt egy ecetgyár irányítását örökölte.
Azonban nem érte be ennyivel és úgy döntött, hogy gyökeresen más útra tér azáltal, hogy egy olyan italt hoz létre, amire eddig nem volt példa. Hosszas kísérletezgetés után sikerült tökéletesíteni azt a receptet, aminek eredménye a ma is ismert Jagermeister lett. A logó is hamar megszületett, ami nem sokat változott azóta, és a szarvas Szent Hubertuszra utal.

Hubertus egy nemes szarvassal kapcsolatos látomást követően tért meg és úgy döntött, hogy minden erejét a természet védelmére fordítja. Curt Mast a vadász mester tiszteletére választotta a szarvast a Jagermeister szimbólumának. Manapság is sokan szeretik ezt a gyógynövényes összetevőkből felépülő nedűt, ami valóban új szintre emelte a speciális alkoholos ital kategóriáját.