irodai masszázs
Irodai masszázs

Amikor ülőmunkát végzünk akkor szinte elkerülhetetlen, hogy rövid időn belül durva hátfájást tapasztaljuk. Persze nem feltétlenül muszáj együtt élnünk ezzel a fájdalommal, ráadásul manapság már nem törvényszerű, hogy privátban keressünk fel masszőrt, hiszen az irodai masszázs széles körű elterjedésével már munkahelyi környezetben is lehetőségünk van ellazulni.

Napjainkban a cégek nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a dolgozók megfelelő munkakörülmények között töltsék a napjaikat, így egyáltalán nem furcsa, hogy az irodai masszázs egyre több helyen jellemző. Persze most joggal kérdezhetné mindenki, hogy akkor ez miként néz ki a gyakorlatban?

Nos, a masszőr a munkahelyen, egy speciálisan kialakított széken végzi a kezelést. Az irodai masszázs helyszíne lehet pihenő vagy orvosi szoba, esetleg öltöző, egy nyugodt sarok. Az irodai masszázs rendszerint magában foglalja a fej, a nyak, a váll, a kar, a kéz, a hát és a derék kezelését. Az időtartamát illetően pedig az irodai masszázs nagyjából 20 perc.