IP kamera rendszer
IP kamera rendszer

Az elektronikai ipar az utóbbi évtizedekben döbbenetes fejlődésen ment keresztül. Ami az 1980-as években még futurisztikusnak tűnt a tévésorozatokban (pl. Knight Rider), az ma már lakossági felhasználásra is elérhető. Az IP kamera rendszer segítségével az analóg kameráknál jobb minőségben nézhetőek vissza a felvételek vagy követhetőek élőben az események.

Miért is jó ez? Egy boltban, ipari átadótelepen fontos lehet, hogy az apró részleteket is jól lássuk. Előbbi helyen sajnos mindmáig jellemző a lopás, míg utóbbi esetben a vétlen tévesztés ellenőrzése sokat számít (kimarad valami csomagolás közben, sérül a doboz a rakodás során, stb).

Az IP kamera rendszer további előnye, hogy több telephely kameráinak felvétele egyetlen központi helyen rögzíthető. Bár ez hatalmas előny, de van egy gyenge pontja az ilyen rendszereknek. A telephelyek között, ha azok földrajzilag távolabb esnek egymástól, interneten keresztül közlekednek az adatok. Ha kimaradás van a szolgáltatásban, a felvételek sem tudnak eljutni a központba.