Míg régebben a gyermekeket alig lehetett beparancsolni este, addig ma már szinte alig van igényük a szabadban eltöltött órákra. Lefoglalják őket az ingyenes online játékok, bár ennek a szülők egyáltalán nem örülnek. Ugyanakkor, ez az online szórakozási mód elkerülhetetlen evolúciós folyamat, nincs menekvés előle. Azonban vannak nemcsak szórakoztató, hanem fejlesztő típusok is.

Például mindenkinek a kedvence a nasifaló szörnyecske, egy nagyon vicces gyerekjáték. A Cut the rope online logikai játék a kicsiknek is kifejezetten tetszik, mivel egyszerű a koncepciója és szép a grafikája. Ez kiválóan fejleszti a térbéli gondolkodást, a logikai láncokat és a motoros képességeket. Tehát léteznek hasznos ingyenes online játékok.

Jól szervezhetőek a mozgásfejlesztő játékok

A gyerekek lételeme a mozgás, amit bárhol, bármikor szívesen csinálnak, a hideg téli napokon az anyukájuk szobabiciklijét is örömmel tekerik. A mozgásfejlesztő játékok a lakásban, kertben, játszótéren egyaránt elszórakoztatják az apróságokat. Remekül meg lehet szervezni ezeket, mókázás közben pedig kiválóan fejlődik az ügyesség, pontosság, a reakció idő sebessége.

Azért jók a mozgásfejlesztő játékok, mert a gyerkőcöknek soha el nem fogy az energiájuk. A bowling kitűnő választás, ráadásul nem pusztán egyedül játszhatja a csemete, hanem a barátaival, a családjával együtt is. Nagyszerű, szórakoztató erőpróba a szumó is, ami akkor jó választás, ha gyermekeink között kicsi a korkülönbség. Ilyenkor a kis harcosok nehezen gyűrik le egymást.

Van nagyszerű társasjáték pároknak

Amint elérjük a felnőttkort, a legtöbben már csak nagyon ritkán veszünk elő valamilyen rég elfeledett társasjátékot a szekrényből. Pedig ennek nem kellene így lennie, hiszen ma már a társasjáték pároknak nem korlátozódik a sakkra vagy a dámajátékra. A kétszemélyes példányok világa napjainkban meglehetősen változatosak.

Különböző műfajú, tematikájú társasjáték pároknak kapható az üzletekben, mint például a zseniális és egyszerű Jenga. Továbbá, valódi gyöngyszem az Azul, a gyönyörű komponensek és a fokozott izgalom kombinációja. Gyermekeknek különösen hasznos, de felnőttek is szórakozhatnak ezzel. Remek környezetben, kellemesen fognak telni a családi esték ezzel a társasjátékkal, ami jó szórakozást biztosít a családtagoknak.

Videójáték nem csupán a fiataloknak

Az életkor előrehaladásával az agyunk működése megváltozik, egyre több képességünk csökken, mint a munkamemória, az absztrakt érvelés és a figyelem. Javítja az idősek kognitív képességeit a videójáték különböző típusa, bár a legtöbben pusztán szórakozás céljából játsszák ezeket. Egyesek egyszerűen rajonganak értük, mások szerint ez minden rossz megtestesítője.

Egy 2014-ben végzett kutatás szerint, a játék megtornáztatja az agyat, mivel ennek során problémákat kell megoldani, döntéseket hozni és emlékezni ezekre. Ezek a tevékenységek szinten tartják az idősebb emberek képességeit és ennek a korosztálynak jó választást jelent a retro videójáték. A játékok kezelőfelületén nagyobb gombok vannak, így könnyebben megy minden.