GKI vizsga
GKI vizsga

Gyakran nem is gondolunk arra, amikor nekikezdünk a jogosítvány megszerzésnek, hogy az egy külön szakmaként fogható fel. Voltaképpen bármilyen járműnek a vezetése alapja lehet egy munkahelynek, csak jól kell tudnunk elhelyezkedni. Ha teherautót szeretnénk irányítani, akkor a hagyományos tanfolyam mellett, még a GKI vizsga is szóba fog kerülni.

Erre konkrétan azon személyeknek van szüksége, akik C1, C1+E, C, C+E, D1 kategóriájú vagy ezen típusokkal egyenértékű járművel dolgoznak. A meghatározásban még az is szerepel, hogy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban résztvevő ország állampolgára az illető személy, vagy csak azokon belül egy bizonyos cég munkavállalója.

A GKI vizsga 5 évig érvényes, majd ezt követően ismételt megújításra szorul. A célja az lenne ennek a tesztnek, ami komoly tanulási folyamattal van összekötve, hogy a közutakon fellépő esetleges akadályokra teljes egészében legyen felkészítve a sofőr. A GKI vizsga mindenképpen hasznos ismeretekkel vértezi fel az elvégzőjét, így már ez is jó okot ad a letételére.