Praktikus fejtámlás gyerekülés
Praktikus fejtámlás gyerekülés

Megbízható, kényelmes, jól bélelt! Ez nem más, mint az igen praktikus gyerekülés. Megbízható, mivel a gyártók szemszögében is az elsődleges nézőpont a gyermekek oltalma. Az a gyerekülés, amelyik megfelelően van kibélelve, egy vékony szivacsréteg fedi a műanyagvázat, bevonva puha, kellemes tapintású anyaggal, biztosan lakályos.

Mindezt felülmúlva, vannak olyan ülések is, amelyek a fej elhelyezkedésénél duplarétegű töméssel felszereltek, támaszként szolgálva, védelmet biztosítva, hogy a kicsi a kobakját ne üsse meg.

Ez akkor aktuális igazán, ha olyan útszakaszon közlekednek vagy településen élnek, ahol az útviszonyok nem a legjobbak, ebből kifolyólag rángat és ráz az autó, az alvó baba feje viszont ingadozik jobbra-balra. A fejtámlás gyerekülés igyekszik meggátolni mindezt.

Nemcsak a rossz utak miatt van fontos szerepe a fejtámla használatának, hanem az ütközéskor keletkező csapódást is csökkenti. A kellően ellátott gyerekülés, a bajok súlyosságát is redukálhatja, mivel a felsoroltakhoz hozzátéve a biztonsági öveknek is kiemelkedő szerepük van.