Abban az esetben, ha egy komolyabb minőségű monitort szeretnénk megvásárolni, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúljunk. Természetes ez abban az esetben igaz leginkább, ha teljesen új terméket szeretnénk venni. Azonban, a kifejezetten költséghatékony használt monitor megvásárlása több szempontból is előnyösebb lehet számunkra.

Kétségtelenül az egyik leginkább szembetűnő különbség az ára, ami nem utolsó szempont. Ezért a kedvező árért teljesen hibamentes áruhoz juthatunk. Minden használt monitor esetében 1 év garancia biztosítja a vásárlót a termék állapotáról. Tulajdonképpen a számítógépes monitorokra is jellemző az, ami az okostelefonokra.

Pár éven belül olyan jelentős újítások érkeznek a piacra, hogyha tartani akarjuk a lépést a fejlődéssel, akkor le kell cseréljük az eszközeinket. Ezért is érdemes inkább egy jó állapotú használt monitort megvásárolni. Nem szükséges teljesen újat venni drágán, ha úgy is le kell majd cserélni rövid időn belül. Környezetvédelmi szempontból is fontos ezt a döntést meghozni.