Lépjünk túl a tequilán, hiszen a mezcal világszerte meghódítja a rajongók szívét és ízlését! A tequila füstös és összetett unokatestvérének népszerűsége ugrásszerűen növekszik.

A mezcal szakképzett kézművesek keze és tudása által készül, generációkon át öröklődő hagyományos módszerekkel. Az agávé betakarításától kezdve a lepárlásig, minden lépés kézi munkával történik, így biztosítva az egyedi és kiváló minőségű terméket.

Az ital ízét nagyban befolyásolja a régió, ahonnan származik, a felhasznált agávé fajtája, sőt, még a terület sajátos mikroklímája is, így minden palack külön élményt nyújt. A mezcal a jellegzetes füstös ízéről ismert. Ez a füstösség mélységet és összetettséget kölcsönöz neki, ami a szeszes italok kedvelőinek egyik kedvencévé teszi.

Míg a tequila kizárólag kék agávéból, a mezcal több mint 30 különböző agávé fajtából készülhet, amelyek mindegyike egyedi ízjegyekkel járul hozzá a földes és gyógynövényes aromáktól kezdve, a gyümölcsös és virágos ízekig. Összetettsége és sokoldalúsága miatt, a bártenderek és mixerek kedvence.