Az internet használata olyan új lehetőségek széles skáláját hozta magával, amikre a legtöbben nem is számítottak. A határok ugyanakkor folyamatosan tágulnak és a lehetőségek még inkább fokozódnak. Már teljesen megszokott volt, hogy beírunk egy szót, kifejezést vagy kérdést és arra válaszokat kapunk. Ennek egy továbbfejlesztett változata a Google képkeresés, aminek révén egy adott fotóhoz fogunk kapni hasonló találatokat.

A művelet csak néhány kattintás és máris jönnek az eredmények. Nemcsak számítógépen és a laptopon, hanem telefonon is van esély a frissen készült fénykép bevitelére a rendszerbe. A Google képkeresés, a különféle programok révén, egyetlen gombnyomás. A művelet során a meta adatok, feliratok értelmezése ugyanúgy megtörténik, ennek köszönhetően további plusz információkat kapunk.

Hogyan telepíthetőek az újabb betűtípusok?

Amennyiben rendszeresen szerkesztünk blogot vagy írunk cikkeket, esetleg könyvet, dolgozatot, dokumentációt készítünk, akkor azt megtehetjük a standard betűtípusok segítségével, de válogathatunk az egyedi stílusok között is. Az Office Word felhozatalában is igen szép a lista, amiből szemezgethetünk, de megeshet, hogy ennél többet szeretnénk.

Az internet számtalan lehetőséget kínál, így nem fog gondot jelenteni megtalálni azt a variációt, ami megragadja a képzeletünket. Ahhoz, hogy a betűtípusok használhatóak legyenek, első lépésben le kell töltenünk azokat. A fájlok többnyire csomagolva vannak, így ezek kibontása után jöhet a telepítés az adott eszközre és már használható is a megfelelő programokban. Teremtsük meg a saját stílusunkat ilyen könnyen!

Egyszerű, de hasznos program az Office 2019

A számítógépek világában nehezen találunk olyan háztartást, ahol ne lenne egy asztali PC vagy laptop használatra kész állapotban. Ezen kívül pedig, már szinte mindenki zsebében ott csücsül egy okostelefon, ami gyakran kimagasló képességekkel bír. Feltehetjük a kérdést, hogy mit ér egy gép Office 2019 jelenléte nélkül?

A jól megszokott Office csomag igen sok újítással bővült az évek során és majdnem minden évben kijön egy újabb változat, egyedi specifikációkkal. Létezik egy előfizetéses Office 365 kivitel is, ami folyamatosan frissül, így állandó jelleggel a legmodernebb megoldásokat kínálja. Viszont, ha erre nincs igényünk, akkor bőven elég egyszer megvenni a Office 2019 csomagot, amit a telepítést követően azonnal tudunk alkalmazni.

Milyen előnyöket kínál a Windows 10 telepítő?

Emlékszünk még a jó öreg Windows 98 típusra? Esetleg az XP az, ami a feledhetetlen kedvencünk volt? Tény, hogy a bevált rendszereket nehezen ereszti el az ember, de a korral muszáj haladni. Az előzőekhez képest, a Windows 10 telepítő fényévekkel előre jár, de ez még nem jelenti egyértelműen, hogy sokkal jobb is.

Ezt így nehéz viszonyrendszerbe helyezni, mivel az akkori elvárásokat tökéletesen kiszolgálták a régebbi változatok, míg a mai igények állandóan növekednek. A fejlesztők ilyen formában igyekeznek a felhasználók visszajelzéseire támaszkodni. A Windows 10 telepítő tartalmaz jól bevált régi elemeket, akárcsak a Start menü, de vannak bene újítások, mint például az Edge böngésző. Teszteljük bátran és hozzuk ki belőle a legtöbbet!