A sarokcsiszolók nagyon elterjedt szerszámgépek, ám akinek még nem volt dolga ilyen eszközzel, könnyen mellényúlhat egy elhamarkodott döntést követően. A Makita sarokcsiszoló az arany középutat jelenti, hiszen árban és minőségben egyaránt kiváló.

Már csak az a kérdés, hogy akkus vagy hagyományos kábeles kivitelre van szükségünk. Mindkét modell alkalmas a profi és hobbi felhasználásra. Aki inkább egy adott helyiségen belül szokott foglalatoskodni, ahol állandó jelleggel a rendelkezésére áll egy fix áramforrás, annak gazdaságos választást jelent a kábeles Makita sarokcsiszoló.

A gyártó nagy hangsúlyt fektet az akkus eszközök marketingjére, ám ezúttal hihetünk a reklámnak, mert valóban kitűnő paraméterekkel rendelkezik a Makita sarokcsiszoló akkus változata is. A nehezen hozzáférhető helyeken is minden gond nélkül használható, miközben nem kell arra is figyelnünk, nehogy véletlenül a kábel a vágókorong útjába kerüljön. Kábellel vagy anélkül, a Makita sarokcsiszoló elég veszélyes eszközzé alakul át a gondatlan kezekben, ezért kiemelten fontos a szakszerű alkalmazása.

Még a legtapasztaltabb szakemberek sem bízzák a véletlenre, ezért mindig védőfelszerelést viselnek a Makita sarokcsiszoló használata közben. Fémet, fát, műanyagot vághatunk, illetve csiszolhatunk a megfelelő koronggal. Ezek a tartozékok teszik olyan széles körben alkalmazhatóvá a Makita sarokcsiszolót. A gumiborítással rendelkező csavaros fogantyú könnyebb kezelhetőséget biztosít. Az állítható fordulatszám természetesen ebben az esetben is adott.