Nagyon komoly kihívások előtt áll jelenleg az egész gazdasági rendszer. Az esztelenül folytatott növekedési elképzeléseket lassanként igyekszik felváltani a fenntarthatóságra való törekvés, de az eredmények még messze nem támasztják alá, hogy jó úton járnánk. Bár már hatóságilag is kötelező például az almérő jogszabály, ami bizonyos cégekre kiemelten kiterjeszti a hatályát. Erre azért van szükség, mert a nagy energiaigénnyel rendelkező vállaltok jelentés vagy más néven riport leadására kötelesek a szakhatóságok felé.

Ennek hiányában ugyanis félő, hogy elsiklanának azok a törekvések felett, hogy fejlesztés történjen a gyártósorokban. Bár ez nem minden esetben releváns meglátás, ugyanis egyre gyakoribb a példa arra, hogy olyan kisebb kapacitással rendelkező termelőegységek is élnek a folyamatos almérés lehetőségével, amelyek amúgy nem esnek a jogszabály hatásköre alá. Miért történik ez így? A folyamatos versenyhelyzet miatt, ami a piacgazdaságban mutatkozik.

Az egyre több konkurenssel szemben csak úgy vehető fel a verseny, hogyha rendszeres fejlesztések, modernizálások, technológiaváltás történik és igyekszünk maximálisan megfelelni a felhasználói igényeknek. De bátran léphetünk még egy szinttel tovább, hiszen azok, akik betartják a 1/2020. (I. 16.) MEKH rendelet pontos előírásait, gyakran jogosultak lesznek olyan jellegű támogatásokra, amelyek jelentős anyagi segítséget jelentenek bizonyos pályázatokban.

Ráférne a raktárcsarnokra a világítás lecserélése LED izzókra, netán elektromos autóra is igény merül fel, akkor csak be kell nyújtani a pályázatot és jó eséllyel garantált a támogatás. Nem ritka, hogy a vásárlók előnyben részesítik azokat a termékeket, amelyek bizonyíthatóan energiatakarékos módon vagy a természeti javakat komolyan becsben tartott cégek állították elő. A folyamatos energiamonitorozás tehát hasznos, ezért nem éri meg kibúvókat keresni a befektetés alól. A getenergy.hu oldalon részletes tájékoztatást és egy olyan szakreferens platformot találunk, ami leveszi a vállunkról a munka nehezét. Ragadjuk meg a kínálkozó esélyt!