A jó idő beköszöntével sokan leporolják, rendbe teszik és működőképessé varázsolják a kertben található grill szettet. Nincs is annál jobb, amikor süt a Nap, a barátok, rokonok és ismerősök jól érzik magukat és a beépíthető kerti grill ontja magából a jó illatokat, köszönhetően a tűzön lévő finom húsoknak, zöldségeknek és egyéb különlegességeknek.
Egy komplex grillsütő része a flekken sütő is. Pontosan miről is van szó? Nos, a flekken azt az ellenállhatatlan sertéstarját jelenti, ami tökéletesre van sütve és tradicionális értelemben fa deszkán van tálalva, hosszú vékony szeletek formájában. Eredetileg hízott ökörhús vesepecsenyéjéből készült vagy marhadagadóból, amiből nagyobb darabokat vágtak.

Persze mindez függ az adott régiótól, ahol sütöttek és grilleztek. Például Erdélyben a szászok csakis tarjából készítettek flekkent. Ez a hagyomány ma is megfigyelhető ott, ahol a beépíthető kerti grill beindításához hozzá sem kezdenek sertéstarja és miccs nélkül.
Annak érdekében, hogy a várt ízhatás ne maradjon el, illetve a húsok jól átsüljenek, kötelező a jól telepített, tökéletesen funkcionáló beépíthető kerti grill. Megvehető ez a benkel.hu oldalán. A szakemberek itt tanácsokkal is szolgálhatnak azt illetően, hogy melyik típusú grill passzol az adott kerthez.

A beépíthető kandallóbetét egyik ismert változata

A kandallóknak megannyi típusuk van. A vásárláskor fontos, hogy az ember pontosan tudja, melyik passzol a ház és persze a lakók igényeihez. A három oldalas beépíthető kandallóbetét egyedisége, ahogy a neve is mutatja, hogy három oldalon is rendelkezik üveggel. Általában elölről nagy üveges ajtóval, illetve jobbról és balról egy-egy kisebb üveges oldallal bír.
Sokan azért szeretik, mert csodás látványt nyújt működés közben, hiszen a tűz több oldalról is látható. A három oldalas beépíthető kandallóbetét panoráma kandalló néven is ismert. A hőleadásának túlnyomó része az üvegen át sugárzással történik, ezért az elhelyezése előtt célszerű a helyiséget ennek megfelelően kialakítani. Megvalósítható vízteres és légfűtéses kivitelben is, azonban az előbbit nem sokszor tanácsolják a szakértők.