Bár az istenek nektárja egyszerű alkoholos italnak tűnhet, számos összetett tényező adja az egyes fajták sajátos ízét, aromáját, savasságát és édességét. A legtöbb bor enyhén vagy mérsékelten savas és a fajtától függően, kissé vagy nagyon édes. A száraz fajtáknak nincs cukortartalmuk.

A változatos fajták aromája összetett, egyesek bogyós gyümölcsök illatát, míg mások virágillatot árasztanak. A szőlő termőhelye szintén megváltoztatja a belőle készült ital ízét.

A két legnépszerűbb fajta a fehér és a vörös. Ezek további altípusokra osztódnak, így az ínyencek számos lehetőség közül választhatnak. Természetesen vannak olyanok is, amelyek teljes egészében egyetlen szőlőfajtából állnak. Sok borász azonban olyan házasításokat is készít, amelyek két vagy több fajta legjobb tulajdonságait adják.

A vörösek lágy és gazdag ízvilágúak, bársonyos lecsengéssel, míg a fehérek frissítő részletekkel, virágos illatokkal és gyümölcsös jegyekkel rendelkeznek. Ha Ön is szeretné érezni ezeket a varázslatos ízeket, rendeljen bort az idrinks.hu felületről!