Csodás légkondicionáló
Csodás légkondicionáló

A nagyvárosok klímáját általában befolyásolják az épületek méretei, és természetesen, az anyagok, amelyekből azok készülnek. Az sem mindegy, hogy mekkora a zöld felületek aránya, és milyen távol helyezkednek el azok egymástól. A forró nyári vagy tavaszi napok olyannyira felhevíthetik a lakóövezeteket, hogy elviselhetetlenné válik a hőség. Egy légkondicionáló által bárki képes valamelyest mérsékelni a lakása hőmérsékletét.

Ez azonban még nem jelenti azt, hogy megoldódott a probléma. A Nap továbbra is süt, és mindig intenzívebben kell majd járatni a berendezést. De akkor mit lehetne tenni? A megoldás a légkondicionáló mellett a nagyobb parkosításokban és fásításokban rejlik. Minél több növény van a környéken, annál kellemesebbé válik a klíma.

Képzeljük el, hogy egy tömbház harmadik emeletén lakunk, de szerencsénkre van egy méretes platán az ablak előtt. Ez óriási jelentőséggel bírhat, mert a déli órákban pont felfogja a legnagyobb meleget, így a légkondicionáló is takarékon működhet, és mi sem fogunk ledobbanni a hőségtől.