Abban egyetérthetünk, hogy a belső dizájn kialakítása a falaknál kezdődik. Ezért fokozottan lényeges az ideális falfesték kiválasztása. Nemcsak színében, hanem tulajdonságaiban is eltérőek lehetnek a különféle típusok, nem beszélve a minőségről. Senki sem szeretné félévenként, évenként újra átfesteni a lakásban a falakat.

Ezért kell minőségi falfestéket választani, mivel azzal egy igazán időtálló felület hozható létre, amennyiben gondoskodtunk a szükséges alapozásról. Ha ez ugyanis elmarad, akkor utólag állandóan javítgatni kell ott, ahol elkezd repedezni, felpuffadni. Bármennyire is szeretnénk megőrizni a falak makulátlan tisztaságát, előbb-utóbb valamivel mindig összekenődnek. Nem kell azonnal a festőhenger után rohanni, hanem egyszerűen csak mossuk le a szennyeződéseket.

A mosható falfestékek ugyanis nagyon népszerűnek számítanak manapság. A konyhában és a fürdőszobában különösen előnyösnek számítanak. Gyakran csúfítják a tűzhely körüli részt a zsíros szennyeződések, amiket könnyen le lehet törölni egy mosogatószeres szivaccsal. Azért ne dörzsöljük nagyon erősen, mert a mosható falfestéknek is megvannak a maga határai.

A fürdőszobában pedig egyértelműen a nedvességgel szembeni ellenállósága miatt jó megoldás a mosható falfesték. Bizonyos alapozókkal és falfestékekkel minimalizálható a penészfoltok kialakulása is. Mindig fontos kiemelni, hogy a penész kialakulását sokkal könnyebb megelőzni, mint utólag eltűntetni. Ebben fontos szerepet játszhatnak a különféle mélyalapozók és falfestékek.