esővíztároló
Esővíztároló

A víz mindenegyes nappal fontosabbá és értékesebbé válik az életünkben. Az esővíztároló hozzájárul, hogy legalább egy részét össze lehessen gyűjteni, így óvni a környezetet. Bár Földünk 70%-át víz borítja, sok tudós tart attól, hogy egy nem is olyan távoli jövőben, szükségünk lesz minden cseppjére.

Mindazok, akik kertes házban laknak vagy akik elegendő hellyel rendelkeznek, ki tudják használni az esővíz összegyűjtésére. Régen hatalmas hordók voltak a fal oldalára állítva, amit később locsolásra használtak fel, azonban az állóvíz néhány napon belül bezöldül és ugyanolyan gyorsan megtelik bogarakkal. Ma már ezt egészen más módon oldják meg.

A műanyag esővíztároló akár 220 liter kapacitással is rendelkezik, olyan szűrőket tartalmaz, amelyek lehetetlenné teszik a szennyeződés bejutását. Ezáltal a víz áttetsző marad, nem kell néhány napon belül megszabadulni tőle. Használata biztonságos, mivel a tároló talppal rendelkezik, ami megoldja a stabilitását, ezáltal gyerekek mellett is bátran használható.