Ezt a kelléket általában a férfiak titokban vásárolják meg annak érdekében, hogy meglepjék szívük választottját. Az eljegyzési gyűrű helyes kiválasztásánál néhány szempontot figyelembe kell venni. Tisztában kell lenni azzal, hogy a milyen stílusú kiegészítőket kedvel a hölgy és ennek jegyében célszerű a döntést meghozni.

Ha ellátogat valamelyik üzletbe, akkor számtalan szebbnél-szebb kiegészítőt fog találni. A választék óriási, így nem lesz könnyű a dolga. Az eljegyzési gyűrű megvásárlása előtt tudja meg, hogy a szíve hölgye milyen méretű kellékeket visel, mivel nem lenne előnyös, ha kisebb vagy nagyobb méretet választana. A kiegészítőt napjainkban fehér, vörös és sárga aranyból készítik.

Az anyagok között fellelhető még a platina, illetve az ezüst. Az árak minden verziónál eltérőek. Fontos szerepet játszik ebben a dologban az anyagösszetétel, a súly és persze a díszítőelemek nagysága, típusa. Nyilvánvaló dolog, hogy az eljegyzési gyűrű gyémánt, rubint vagy smaragd berakással magasabb árfekvésben van.