Egyre több lakásban lehet látni akváriumot, benne szebbnél-szebb halacskákkal, amelyek nem csupán a család aprajának a kedvencei. Kezdők köreiben igencsak népszerű témakör a guppi tartása, mert ezek a halak kevésbé igényesek, mint a kényesebb, speciális törődést igénylő társaik. Nem véletlen, hogy az eredeti élőhelyükön kívül nagyon sok országba betelepítették már.

A guppi tartása és tenyésztése egyaránt nagyon egyszerű. Megéri a minimális fáradalmakat, hiszen külső megjelenésükben változatosan szépek, nincs két teljesen egyforma példány. Tehát gyönyörű halakat tarthatunk az otthonunkban, így a lakás kellemes hangulata is biztosított. Nem igényelnek különösebb gondozást, nagyon hamar megszokják a körülményeket. Persze néhány szabályt kell csak betartani a tartásuk során.

Guppik a szivárvány színeiben

Amellett, hogy ezek a halacskák számtalan színben megtalálhatóak, a természetük is nagyon kedves. A guppik barátságos, kíváncsi halak, mindig szeretnek a figyelem középpontjában lenni. Igazi alkalmazkodók, ezért érdemes szivárványos példányokkal megtölteni az otthoni akváriumot. Arra azonban figyelnünk kell, hogy szeretik az oxigéndús környezetet, így tanácsos az általuk kedvelt, zöld növényeket telepíteni az akváriumba.

Ahhoz, hogy a növények optimálisan fotoszintetizáljanak, ajánlott világosabb környezet kialakítására törekednünk, elkerülve az akváriumra eső direkt fényt, mert az fokozott algásodáshoz vezethet. Érdemes minden jót megadni nekik, mert aranyos teremtmények a guppik, szeretettel fogadják a száraz eleséget és az apróra vágott nyers zöldségeket egyaránt.