A téli hónapok olykor nagyon hidegek, de sok esetben már minimális ráfűtéssel kellemes környezet teremthető a lakásokban. Természetesen közel sem mindegy, hogy erre a célra pontosan milyen megoldást alkalmazunk. A fűtésre optimalizált klíma elkezdett magas szintű népszerűségnek örvendeni az elmúlt években. A sikere abban keresendő, hogy voltaképpen 2 az 1-ben berendezés, amit egész évben lehet alkalmazni.

Ilyen formában a megtérülése sokkal gyorsabb. A magas hatékonyságnak hála, a fűtésre optimalizált klíma bőven elég teljesítménnyel rendelkezik, ami megoldást kínál több helyiség optimális melegítésének elvégzésére. Túl az átmeneti időszakokon, ezek a készülékek akár teljesen kiválthatják az egyéb fűtőrendszereket.

A gyártók figyeltek a részletekre, ezért olyan megoldásokat építettek be, amelyek a fűtésre optimalizált klíma hatékonyságát tudják javítani. A melegíthető csepptálcákban például nem fog elfagyni a kondenzvíz, ami sérülést idézhetne elő, gátolva a működést. A klimaman.hu oldalon további részletek ismerhetőek meg a témában.