A húsvéti menü elengedhetetlen étele a sonka. Nem meglepő, hogy sok helyen nem hiányzik az asztalról, hiszen egy nagyon finom ínyencségről van szó, illetve a füstölt sonka ár is kedvező. A jól elkészített, ízletes, omlós sonkának senki sem fog tudni ellenállni. Mielőtt azonban az asztalra kerülne, néhány dologra szükséges odafigyelni a vásárláskor, a füstöléskor és a főzéskor is.

Mivel a sonka felhozatal rengeteg helyen nagyon változatos, ezért nem olyan egyszerű megtalálni az igazit. Mivel egyre többen keresik a kevésbé zsíros, bőrtől és bőr alatti zsíroktól mentes sonkákat, ezért kelendők a különféle kötözött sonkák, illetve a nagyobb combokból, frikandóból, lapockából készített sonka is jó választás lehet.

A kolbaszaruhaz.hu oldalán amellett, hogy a füstölt sonka ár reális, még a bő kínálatnak is lehet örülni. Ennek köszönhetően biztosan mindenki gyorsan rátalál arra a fajtára, amelyik minden téren megfelel. Mekkora kell legyen ez? A súly is nagyon változó.

Azon személyek, akik tudják, hogy maximum kétszer esznek a sonkából, nyugodtan dönthetnek egy nagyjából 2 kilogrammos mellett. Persze azok, akik szeretnének egy lapockából vagy combból készített sonkalantot, azok minimum 5 kg-s pakkal térhetnek haza. Nyilván a füstölt sonka ár nagymértékben függ a súlytól.

Jó választás a kötözött füstölt sonka?

Amikor kötözött hústermék mellett szeretne dönteni az ember, jó, ha tudja, hogy kicsit rizikós feladat elé néz. A kötözött füstölt sonka esetében sokaknak van az a furcsa érzése, hogy zsákbamacskát vesznek. A baj legtöbbször azzal van, hogy kiválóan néz ki a hús, természetesen kívülről, de hazaérve, azt felvágva és elfogyasztva sajnos kiderül, hogy elmarad a várttól. Ezért is érdemes lapmetszettel bír füstölt sonka mellett voksolni.

A metszet sokat elárul a sonkáról. Nemcsak a zsírtartalom derül így ki, hanem azt is láthatja a vevő, hogy jó minőségű hússal van-e dolga. A jó füstölt sonka színe egyöntetű bordó, sötét rózsaszínbe hajló, a metszeten nem találhatók véraláfutások. Aki nem akarja véletlenre bízni az egészet, mindenképp jól teszi, ha esélyt ad a fent említett internetes áruháznak.