Az igazi ezermesterek azokat az eszközöket preferálják, amelyek sokoldalúak és rugalmasan alkalmazhatóak. Éppen ezért nem hiányozhat a kelléktárukból a multiméter sem. A multiméter, amint egyébként azt az elnevezése is kiválóan érzékelteti, multifunkcionális egység.

Mit is lehet egészen pontosan mérni ezzel az eszközzel? Nos, a váltóáramtól kezdve, a feszültségen keresztül egészen a hőmérséklet méréséig szinte mindent, ahol a műszaki adatok kinyerése a cél. A multiméter megkönnyíti az egyes munkafolyamatokat, a megbízható, precíz működésére pedig bátran rábízhatjuk magunkat. Az a személy, aki a a vásárláson gondolkodik, alapvetően két járható út között választhat: bizalmat szavaz a hagyományos analóg verziónak, esetleg a korszerű digitális mérőegységet választja.

Ez utóbbi már jóval többet tud, mint a klasszikus multiméter, arról nem is beszélve, hogy gyors és tűpontos. Sőt, a legmodernebb modellek már az adatok elmentésére is képesek, így azok bármikor kényelmesen visszakereshetőek, ha esetleg szükségünk van még rájuk.