A régebbi felületek felújítása sohasem tartozott az egyszerű feladatok közé. Amikor betonról, természetes kövekről van szó, mindig téma, hogy mi a leghatékonyabb megoldás. A burkolatok esetében voltaképpen 2 lehetséges opció kínálkozik. Azok cseréje teljes egészében megvalósul, ami gyakran nehéz bontási feladatokat követel meg, vagy előkerül a csiszolókorong és némi polírozást követően új fényt kap a felszín.

Költségeit és időkorlátait tekintve érthető, ha sokan a második opció mellett voksolnak. Természetesen olyan helyzetekben is felmerülhet a csiszolókorong bevetése, amikor az élek letörnek vagy a sarkokat kell szalonképesebb állapotba hozni. A sajátos felépítés döntő tényező ebből a szempontból.

A gyémántpor speciális fém- vagy műgyantakötéssel egyaránt kombinálható. Mivel a művelet során jelentős hőhatás képződik, ezért a fokozott hűtés meghatározó. Ezt általában rendszeres vízadagolással érik el a szakemberek. A minőségi csiszolókorong a bonyolultabb felületekkel szintén megbirkózik és semmilyen kívánnivalót nem hagy maga után.