Igazán különleges italra vágyunk, ami kategóriájában az egyik leggazdagabb szeszes italnak számít? Bátran elmondható, hogy ez nem más, mint a borókabogyóból készült gin, ami magas minőségű mezőgazdasági eredetű alkoholból készül. A gin elkészítése során felhasználnak még különböző gyógynövényeket, fűszereket, gyümölcsöket és még bizonyos zöldségeket. Elit italként tekintenek rá, de fogyasztása előtt ajánlott lehűteni, éppen ezért, ha jeles ünnep vagy más alkalom miatt bontjuk meg, akkor érdemes az optimális 4-5 fokos hőmérsékletet elérve jóval az esemény előtti nap behűteni.

Mindemellett a boróka gin nem igényel hosszú perceken át tartó ízlelést, mivel frissessége azonnal érezhető. Pár másodperc múlva a boróka melegsége váltja fel ezt az üde jelleget. Érdemes egy szelet citrom vagy más savanyú, savas gyümölcsöt hozzá adni, hogy az égő érzés ne legyen kellemetlen, hiszen a citruslé simítja az ital karcosságát. Többféle ízesítésben kóstolható, így minden szeszesital rajongó megtalálja azonnal a kedvencét.