Bvlgari parfum
Bvlgari parfum

Ki gondolta volna, hogy a világhírű márka története, ami napjainkban nők millióinak elsőszámú választásává vált szerte a világon, egy apró görög faluban kezdődött, Epirusz környékén?! A Bvlgari parfum és a divatház megalapítója, Sotirios Boulgaris, értékes ezüstékszereket készített, gazdagon díszített antik stílusú metszettel.

Ennek a ténynek köszönhetően, az illatokat sokszor hasonlítják össze az ékszerek elegáns luxusával és az ékszerészek kivitelezésével. A divatház a több mint 100 éves fennállása óta, minden kétséget kizáróan alátámasztotta azt a hitet, hogy Bvlgari parfum tökéletesen tükrözi a nyugtalan, temperamentumos és megfékezhetetlen olasz stílust.

A XX. század 70-es éveiben a márka aktívan meghódította a világpiacot és üzletek sorozatát nyitotta meg New Yorkban, Genfben, Monte Carlo-ban, Párizsban és a világ más nagyobb városaiban. Míg végül 1992-ben előrukkolt a luxus és a stílus szinonimájának számító első Bvlgari parfummel. 2011 óta, a vállalat részvényeinek több mint a fele a Louis Vuitton Moët Hennessy tulajdonában van.