Annak ellenére, hogy vízálló lábbelik általában nem légáteresztő anyagokból készülnek, a kis lábak kényelmesen érezhetik magukat akár pocsolyában csobbannak, akár gleccseres terepet fedeznek fel.

A gyerek gumicsizma szinte esélyt sem hagy a csúszásra, így a kis tulajdonosok úgy érzik, hogy a világ tetején vannak, miközben a lábuk szilárdan a földön áll. Van valami a gyerek gumicsizmákban, ami még szórakoztatóbbá teszi a pocsolyákban való totyogást. Talán ezek a színek, amelyek a szép rózsaszíntől az élénk sárgáig terjednek. Az ilyen lábbelik nemcsak praktikusak, hanem rengeteg színben kaphatóak, amelyeket a gyerekek imádnak. Választhat színes csizmát vagy sötétebb árnyalatokat, amelyek könnyen tisztíthatóak a sárban való játék után.

Az olyan extra részletek, mint a fényvisszaverők, pedig még ködös időben is jól láthatóvá teszik őket. A gyerek gumicsizma tartós anyagokból készül, hogy sokáig kitartson. Még akkor is remek állapotban lesz, amikor a fürge lábú tulajdonosa kinövi, így a következő generáció tagjai is viselhetik.