Tápláló babaolaj
Tápláló babaolaj

A kisbaba bőre a megszületésekor még nincs felkészülve a külvilág különböző behatásaira, mivel addig a magzatvíz és a magzatmáz folyamatosan védi. Azt követően, hogy megszületik ezek a tényezők eltűnnek és a gyakori fürdetéstől kiszárad a bőre.

Ekkor a legjobb barátja a szülőknek a babaolaj, amit céltudatosan azért gyártanak, hogy az újszülött bőrét intenzíven táplálják. A táplálás mellett, a babaolaj lehetővé teszi, hogy a bőre rugalmas és puha maradhasson, ezáltal ellenállóbbá váljon a külső behatások ellen.

Abból a tapasztalatból kiindulva, hogy a fürdetés utáni olajozás ellazítja a kisbabát, a babamasszázs alkalmával is nagyon sokszor használják. Így a kellemest a hasznossal is összecsatolhatják a tudatos szülők. A babamasszázs ugyanis nagyon kellemes lehet a kicsi számára, mivel átmozgatja az izmait a hosszú fekvés után. A babaolaj lehetővé teszi, hogy a masszázs folyamán finom, folyamatos és kellemes mozdulatokat tehessen a masszírozó, így az eloszlása hatékonyabb és az átmozgatás intenzívebb lehet.